Online indkøb vækster voldsomt

En række online forhandlere yder i dag en lang række forskellige metoder til levering. En af favoritterne er på nuværende tidspunkt at få leveret til et udleveringssted, fordi det så er super fleksibelt for dig at kunne hente de købte varer når det passer dig bedst. Fragtmetoden er jo særligt uproblematisk, samt typisk tilmed den prisbilligste løsning til levering.

Du burde ydermere afveje for og imod at vælge afsending hjem til dig selv eller ud på dit arbejde. Den viser sig som oftest lidt mere bekostelig, men derudover usædvanlig smart. Den billigste leveringsmetode vil dog altid vise sig at være at hente pakken selv, hvilket betinges af at du opholder dig i kort afstand af netshoppens bopæl.

Fragtperioden er særdeles aktuel ifald du har behov for dine nye produkter om et øjeblik, så derfor er det i sandhed fornuftigt at man kigger nærmere på det estimerede leveringstidspunkt på det respektive produkt.

Størstedelen af online varehuse tilsiger 1 dags fragt på en lang række varenumre, hvilket dog nødvendiggør at handlen laves forinden et bestemt klokkeslæt, så at de garanteret kan nå at få dit nye produkt ekspederet forinden de pakkeansatte tager hjem.

Diverse leveringsmåder

Det er jo ekstremt let for almindelige mennesker at sammenligne priser (via fx PriceRunner) fra diverse online selskaber og på grund af dette har flere online outlets set sig nødsaget til at stampe salgspriserne på deres produkter – til børn, og desuden også til kvinder og mænd – en hel del, og endda nogle gange sikre levering uden beregning.

Men det kan til hver en tid blive indbringende at efterse et par forskellige butikker på nettet efter tilbud før du gennemfører dit køb, så man er usvigeligt sikker på at få fat i den laveste pris.

Man må dog være årvågen med, at ifald en online forretning tilbyder en vare til en udsalgspris som virker uhørt fremragende, så bør det ofte være en varsel om en uægte netbutik. Bestillinger med kort er trods alt omfavnet af en lovbestemmelse, hvilket dækker dig imod uægte online varehuse.

Vi tilråder generelt køb med kort eller mobilbetaling. Som en anden løsning bør du bruge et afbetalingstilbud fra eksempelvis ViaBill, i tilfælde af at du ønsker at afdrage omkostningerne over en længere periode.

Find ud af om internet forretningen er verificeret af e-mærket

Inden nogen bestiller hos en internet butik kan de reelt gennemse forhandlerens handelsbetingelser, dog er det typisk ikke super interessant.

Et andet forslag er at se om online butikken er støttet af e-mærket, siden det længe har været en angivelse af at internet shoppen respekterer den officielle danske lovgivning, foruden at den hyppigt kontrolleres af fagfolk som har indsigt i vilkårene. Dette er desuden din anledning til opbakning, når du møder dilemmaer i processen med din bestilling. Se mere her.

Dertil slår vi et slag for at man er hensynstagende til de vigtigste forhold der spiller ind i forbindelse med ordren, fx den ombytningsret online shoppen benytter. Her er det i øvrigt relevant, at man stadig bibeholder ens faktura e-mail, så man når som helst kan påvise sin ordre, ligegyldigt om du leder efter et produkt til en dame eller herre.

Ret så smart for enhver at analysere priser

Trustpilot fremskaffer en del relevante muligheder for at verificere en lang række øvrige køberes observationer og derfor tilrådes det, at du bliver klogere på e-handlens kritik inden du lægger din bestilling.

Facebook genererer endvidere i højeste grad fornemme muligheder for at få indsigt i netbutikkens kundetilfredshed. Herinde møder vi faktisk webshops som tilbyder kunderne at aflevere en evaluering af deres køb, hvilket tillige bør anvendes til at bedømme kundetilfredsheden.

Fakta omkring produkter og online varehuse opretholdes løbende, men der gives ikke garantier imod reguleringer der kan være lavet siden vi senest opdaterede de viste data.

«
»